Salicilo rūgšties naudojimo instrukcijos

Salicilo rūgštis yra nebrangus priešuždegiminis vaistas, plačiai pritaikomas. Vaistas iš išorės naudojamas kosmetikos ir medicinos tikslams..

Vaisto aprašymas

Gamtoje salicilo rūgšties junginio (Acidum salicylicum) galima rasti daugelyje augalų, o chemiškai medžiaga gaminama miltelių pavidalu. Milteliai (salicilatas) tirpsta vandenyje, aliejaus tirpaluose, alkoholyje. Vaistinių prekystaliuose jo galima rasti maišeliuose su skirtingomis pakuotėmis - 10, 25, 50 gramų. Populiariausios Acidum salicylicum išsiskyrimo formos:

  • alkoholio tirpalas - parduodamas skirtingo talpos buteliuose (10, 40, 25, 100 mililitrų);
  • salicilo tepalas, supakuotas į mažus stiklainius arba mėgintuvėlius, kurių talpa 25 g.

Tepale yra veikliosios veikliosios medžiagos - salicilato skirtingais procentais (2, 4, 3, 5 ir 10 procentų) ir vazelino. Alkoholio tirpale taip pat yra skirtingos veikliosios medžiagos koncentracijos (1, 3, 2, 10 ir 5 proc.), Jame yra 70% etilo.

Preparatai, kurių sudėtyje yra salicilato, priskiriami antiseptikams ir priešuždegiminiams vaistams, jie skirti išimtinai išoriniam naudojimui..

Acidum salicylicum yra daugelio išoriškai vartojamų kombinuotų vaistinių preparatų - gelių, pastų, losjonų, kremų, tepalų (Diprosalik, Viprosal, Teymurovo pasta, Camfocin ir kt.) Dalis. Vaistinėse taip pat galite nusipirkti tablečių, kuriose yra salicilato darinių. Tai apima per burną vartojamus nesteroidinius priešuždegiminius vaistus - aspiriną, antipiriną, fenacitiną, analginą ir kt..

Vaisto veikimas ir vartojimo indikacijos

Visų rūšių vaistai, kurių sudėtyje yra salicilato rūgšties, turi įvairių gydomųjų savybių:

  • antimikrobinis;
  • niežulys;
  • priešuždegiminis;
  • džiovinimas;
  • lokaliai dirgina;
  • keratolitikas;

Išoriškai vartojama salicilo rūgštis veikia nervų galūnes, padidina trofizmą ir malšina skausmą. Medžiaga gali slopinti riebalinių ir prakaito liaukų sekreciją ir veikia keratolitiškai - tai yra, ji sugeba ištirpinti, suminkštinti ir padėti atmesti hipertrofuotą epidermio, nagų, plaukų sluoksnį. Turėdamas tokias savybes, Acidum salicylicum sėkmingai naudojamas tiek medicinoje, tiek kosmetologijoje..

Acidium salicylicum vartojamas:

  • eritrazma;
  • uždegiminės ir infekcinės odos patologijos;
  • nuplikimas, plaukų slinkimas;
  • pėdų grybelis;
  • hiperkeratozė, hiperhidrozė;
  • egzema;

Salicilato rūgštį kosmetologai naudoja inkštirams ir spuogams, karpoms ir kukurūzams, nuospaudoms ir senatvinėms dėmėms šalinti. Dermatologijoje vaisto skyrimo indikacijos: įvairūs grybai, dermatitas, kerpės.

Naudojimo instrukcijos

Kiekvienas produktas, kurio pagrindas yra Acidum salicylicum, turi savo instrukciją, kurioje išsamiai aprašomi vaisto vartojimo būdai, rekomenduojama dozė, rekomenduojamas vartojimo būdas. Tačiau yra keletas bendrų taisyklių, kurios taikomos naudojant bet kokį produktą, kuriame yra salicilato rūgšties:

  1. Draudžiama skirti lėšų papilomai, jei jos yra ant lytinių organų ar veido, ant plaukų karpų, apgamų.
  2. Atsargiai ir atsargiai reikia tepti tirpalą šalia burnos, nosies, akių gleivinės. Jei medžiaga netyčia patenka į juos, vietą reikia nedelsiant kruopščiai nuplauti švariu vandeniu..

Salicilato alkoholinė rūgštis naudojama ne dažniau kaip du kartus per dieną. Didžiausia paros dozė yra 10 mililitrų suaugusiems ir 1 mililitras vaikams. Be to, vaikams reikia atskiesti alkoholio koncentratą vandeniu..

Gydymas alkoholio tirpalu turėtų būti atliekamas tol, kol ant odos atsiranda nedidelis dilgčiojimas..

Salicilato rūgšties tepalas taškais tepamas probleminėse vietose, nedarant poveikio gretimoms sritims. Gydymas atliekamas 1-3 kartus per dieną, o gydymo kurso trukmė neturi viršyti 20 dienų. Įvairiems odos pažeidimams ir įvairių tipų patologijoms vartojamos tam tikros koncentracijos vaisto: 2% tepalo - nuo spuogų ir seborėjos, 10% - nuo nuospaudų ir kukurūzų, 15% - nuo psoriazės.

Kai kurių patologijų naudojimo ypatybės

Produktai, kurių pagrindas yra Acidum salicylicum, naudojami išskirtinai iš išorės. Dėl kai kurių problemų yra vaistų vartojimo ypatybių:

    Nuo spuogų. Nedideliu kiekiu spuogų su medvilniniu tamponu, panardintu į tirpalą, sudeginkite uždegimo vietą ir po 15 minučių nuplaukite gaminį vandeniu. Esant dideliam pažeidimo plotui, švelniai nuvalykite veidą vatos diskeliu, sudrėkintu alkoholio koncentratu, bet kad oda nebūtų sausa. Gydymo trukmė gali trukti nuo 1,5 iki 2 mėnesių.

Vaikams produktų, kurių pagrindinė sudėtinė dalis yra Acidum slicylicum, naudojimo būdai nesiskiria nuo suaugusiųjų vartojimo schemos. Vaikams salicilo alkoholį rekomenduojama vartoti tik 1% ir 2% koncentracijos, o tepalą geriau atskiesti vazelinu..

Naudojimo atsargumo priemonės

Kruopščiai naudojant ir tiksliai gydant problemines sritis, neigiamos reakcijos į rūgštį paprastai nepasireiškia. Labai retai ir dažniau ant jautrios ar pernelyg sausos odos gali išsivystyti alerginės reakcijos, laikinas šilumos pojūtis, odos dirginimas, skausmingumas vartojimo srityje, bėrimas..

Išsivysčius tokiems reiškiniams, vaisto vartojimas turėtų būti nutrauktas arba pakeistas produkto, kuriame yra mažesnis Acidum salicylicum procentas, vartojimu..

Nėštumo metu draudžiama vartoti bet kokį vaistą su salicilato rūgštimi, nes medžiaga greitai prasiskverbia į odą ir gali pakenkti negimusiam kūdikiui..

Nenaudokite produktų su salicilatu:

  • su individualia netolerancija komponentams;
  • su inkstų nepakankamumu;
  • kai pacientas yra jaunesnis nei 12 metų;
  • su stipriai sausa oda.

Salicilato rūgštis padidina odos pralaidumą, o tai padidina išorinių vaistų absorbciją. Tirpalas skatina sulfonilkarbamido darinių, metotreksato, hipoglikeminių medžiagų šalutinio poveikio vystymąsi. Cinko oksidas ir rezorcinolis laikomi nesuderinamais su salicilato rūgštimi.

Vaisto ir analogų kaina

Jei dėl kokių nors priežasčių salicilato rūgštis pacientui netinka, galite pakeisti vaistus analogais. Populiarūs salicilo rūgšties analogai

VaistasVeiklioji veiklioji medžiagaGamintojasKaina (vidutinė)
AkridermAcidum salicylicum, betametazonasUAB „KhFK“, Rusija120 rbl.
Mizolis (iš grybelio)Acidum salicylicum, petrolatumas, benzenkarboksirūgštisEvalaras, Rusija250 rbl.
SalipodasAcidum salicylicum, siera„Veropharm OJSC“, Rusija35 rbl.
BelosalikasAcidum salicylicum, betametazonasBelupas, Kroatija350 rbl.
„Betaderm A“Acidum salicylicum, betametazonas„Elfa“ farmacijos gamykla200 rbl.
GalmaninasAcidum salicylicum, cinko oksidasTula FF, Rusija28 rbl.
MozolinasSalicilo ir benzenkarboksirūgštisKROK MED, Ukraina305 rbl.
Griseofulvin-FarcosAcidum salicylicum, griseofulvinasFarkos NPF, Rusija242 rbl.
AcerbinasSalicilo, obuolių, benzenkarboksirūgštisMontavitas, Austrija395 rbl.
HemosolisAcidum salicylicumPFP „Gemi“, Lenkija148 rbl.
Sieros-salicilo tepalasSiera, Acidum salicylicumAkrikhin KhFK, Rusija18 rbl.
Makaronai TeymurovasAcidum salicylicum, boro rūgštisTula Pharmabrika, Rusija48 rbl.

Taip pat yra daug kosmetikos, kurių pagrindas yra Acidium salicylicum. Tai balzamai ir losjonai, kremai ir tonikai, veido kaukės, šampūnai nuo plaukų slinkimo ir pleiskanų atsikratymo. Tokias lėšas galima įsigyti paruoštas arba pagamintas namuose savarankiškai, naudojant tepalą, miltelius ar tirpalą su salicilato rūgštimi..

Vaistų su salicilato rūgštimi kaina priklauso nuo vaisto rūšies. Taigi, salicilato alkoholio tirpalas kainuos apie 28 rublius, o tepalas - apie 23-25 ​​rublius už mėgintuvėlį.

Išgydyti dermatologines problemas

Acidum salicylicum ir jo pagrindu pagaminti vaistai yra populiarūs tarp dermatologų. Vaisto privalumai yra didelis vaisto efektyvumas, jo prieinamumas ir diskomforto bei skausmo nebuvimas vartojant vaistą. Vaisto trūkumai yra kontraindikacijų buvimas ir gana ilgas gydymas - didelio efektyvumo galima pasiekti tik reguliariai ir ilgai vartojant. Tačiau dauguma pacientų mano, kad tokie trūkumai yra nereikšmingi, palyginti su vaisto veiksmingumu. Teigiamos vartotojų apžvalgos rodo, kad vaistas pasižymi geriausiais rezultatais pašalinant spuogus ir spuogus, taip pat atsikratant nuospaudų ir karpų..

Pasidalinkite su draugais

Padaryk ką nors naudingo, tai neilgai truks

Salicilo rūgštis: savybės, indikacijos ir kontraindikacijos, naudojimo instrukcijos, apžvalgos

Svetainėje pateikiama pagrindinė informacija tik informaciniais tikslais. Ligų diagnostika ir gydymas turi būti atliekamas prižiūrint specialistui. Visi vaistai turi kontraindikacijų. Būtina specialistų konsultacija!

Salicilo rūgštis - apibūdinamoji charakteristika

Salicilo rūgštis yra žinoma daugeliui, jos dažnai būna namų vaistinėlėje. Šis vaistas teikia daug naudos, tačiau yra pigus. Šis farmakologinis agentas naudojamas daugeliui ligų gydyti, tačiau, kaip ir bet kuris kitas vaistinis preparatas, jis taip pat turi savo kontraindikacijų vartoti..

Pirmiausia jis buvo gautas iš gluosnio Salix L. žievės, o tada vokiečių chemikui Kolbe pavyko paprastu būdu sintetinti salicilo rūgštį, kuri naudojama iki šiol. Iš pradžių salicilo rūgštis buvo naudojama reumatui gydyti, tačiau atsiradus šiuolaikiniams antireumatiniams vaistams, ji naudojama tik kaip priemonė išoriniam naudojimui. Nurodo nesteroidinius priešuždegiminius vaistus.

Sudėtis ir išleidimo forma

Veiklioji medžiaga yra ortoksibenzoinė rūgštis.

Produktas yra šių dozavimo formų:

  • 1% salicilo rūgšties tirpalas, buteliukai po 25 ir 40 ml.
  • 2% salicilo rūgšties tirpalas, buteliukai po 25 ir 40 ml.
  • Salicilo tepalas 2%, skardinė - 25 g.
  • 1% salicilo rūgšties alkoholio tirpalas, buteliukai po 25 ir 40 ml.
  • 2% salicilo rūgšties alkoholio tirpalas, buteliukai po 25 ir 40 ml.
  • 3% salicilo rūgšties alkoholio tirpalas, buteliukai po 25 ir 40 ml.
  • 5% salicilo rūgšties alkoholio tirpalas, buteliukai po 25 ir 40 ml.
  • 10% salicilo rūgšties alkoholio tirpalas, buteliukai po 25 ir 40 ml.
  • Salicilo petrolatumas 1%, mėgintuvėlis 30 ml.
  • Salicilo-cinko pasta (Lassar pasta), 30 ml skardinė.

Salicilo rūgštis yra daugelyje išoriškai naudojamų kombinuotų produktų: Diprosalik, Belosalik, Viprosal, Camfocin, Zinkundan, Lorinden A, losjonuose ir kremuose, šampūnuose, tonikuose, geliuose, pieštukuose ir kitose formose..

Farmakologinis vaistų poveikis

Salicilo rūgštis turi šią formulę: C7H6APIE3 = C6H4(OH) - CO2N. Ji yra aromatinių hidroksi rūgščių grupės atstovė. Gretimose benzeno žiedo pozicijose jis turi OH grupę, pavyzdžiui, fenolį, ir COOH grupę, pavyzdžiui, benzenkarboksirūgštį. Šis junginys yra plačiai paplitęs gamtoje..

Salicilo rūgštį rekomenduojama naudoti išoriškai kaip blaškantį, vietinį dirginantį, priešuždegiminį, keratoplastinį, keratolitinį, džiovinantį ir antiseptinį vaistą..

Esant pakankamai koncentracijai, salicilo rūgštis gali koaguliuoti mikrobinius baltymus. Pritaikius, jis turi ryškų poveikį jautrioms nervų galūnėms. Be to, jis gerina trofizmą, mažina skausmą.

Priemonė turi galimybę slopinti ne tik riebalinių, bet ir prakaito liaukų sekreciją. Naudojant mažas koncentracijas, vyksta keratoplastinis veikimas, o didelės tirpalo koncentracijos - keratolitinis vaisto veikimas. Pastebimas silpnas antimikrobinis aktyvumas.

Kaip ir visi nesteroidiniai vaistai nuo uždegimo, salicilo rūgštis ir jos dariniai pažeidimo vietoje turi kraujagysles sutraukiantį, niežulį mažinantį ir priešuždegiminį poveikį..

Tai skatina fosfolipazės inhibitorių išsiskyrimą, tuo pačiu slopina uždegiminių mediatorių biosintezę. Tai daugiausia susiaurina kraujagysles, pagerina jų sienelių struktūrą, taip pat ląstelių membranas. Tai sukelia švelnų pasenusio odos sluoksnio šveitimą, raginio sluoksnio retėjimą, porų angos valymą ir riebalinių išskyrų nutekėjimą. Neabejotinai tai yra nepakeičiama priemonė odai valyti kovojant su spuogais, pleiskanomis, nudegimų, žaizdų paviršių, kai kurių odos ligų gydymui..

Vartojimo indikacijos

Naudojimo instrukcijos

Salicilo rūgštis kaip tirpalas ar tepalas naudojama tik iš išorės.

Sprendimas
Užtepkite 1% arba 2% alkoholio tirpalą paveiktam paviršiui gydyti, pavyzdžiui, nuo spuogų ar spuogų - iki trijų kartų per dieną.
Kukurūzai, ištepę tirpalą, po 3-4 dienų pašalinami į sveikus audinius, išsimaudžius kojų vonioje. Paros dozė suaugusiems yra ne didesnė kaip 10 ml. Gydymo kursas yra ne daugiau kaip 7 dienos.

Su vidurinės ausies uždegimu
Naudojami Otinum lašai. 2 kartus per dieną į ausies kanalą lašinami 6 lašai.

Tepalas
Pažeistai vietai tepamas 1–2% tepalas 0,2 g kiekiu, pavyzdžiui, nudegus, tada uždedamas sterilus tvarstis. Prieš tepant tepalą, pašalinamos visos negyvos dalys ir audiniai, paviršius apdorojamas dezinfekuojančia priemone. Padažas turėtų būti keičiamas kas dvi dienas, kol pažeista vieta bus visiškai išvalyta..

Kukurūzų skystis
Kukurūzų skysčio pagalba nuospaudos efektyviai pašalinamos. Ant odos susidaro plėvelė, kurią reikia užtepti po kelių dienų. Kukurūzų skystis nerekomenduojamas kurmiams ir plaukuotoms karpoms. Jei skystis patenka ant gleivinės, gausiai jas nuplaukite vandeniu..

Milteliai
Miltelėse (2-5%) salicilo rūgštis naudojama esant dideliam kojų prakaitavimui, hiperhidrozei. Galmanino milteliuose yra 2 dalys salicilo rūgšties, 10 dalių cinko oksido ir 44 dalys talko.

Kukurūzų klijai "Salipod"
Gipsas tvirtinamas ant odos ir laikomas dvi dienas. Rekomenduojama pakartotinai naudoti, kol išnyks nuospauda.

Persalietis
Jis naudojamas kaip plaukus stiprinanti priemonė. Tai skystis. Jis taikomas plaukams, galva yra izoliuota rankšluosčiu. Po 30 minučių plaukite plaukus šiltu vandeniu. Naudojamas riebiai seborėjai gydyti.

Salicilo rūgšties dariniai

Salicilo rūgšties preparatai naudojami kaip klasikiniai vaistai nuo reumato. Jie turi karščiavimą mažinantį, priešuždegiminį, nuskausminantį poveikį.

Geriant salicilo rūgštis gali sudirginti skrandžio gleivinę, todėl jos natrio druska naudojama dažniau.

Agentas greitai išsiskiria iš organizmo per inkstus, taip pat prakaito liaukas. Salicilo rūgšties druskos yra mažai toksiškos. Tačiau dėl to, kad gydant reumatą salicilatai yra skiriami labai didelėmis dozėmis, jie gali sukelti šalutinį poveikį: dusulį, spengimą ausyse, odos bėrimą..

Aspirinas (acetilsalicilo rūgštis) daugiausia naudojamas kaip karščiavimą mažinanti priemonė. Jungtinėse Valstijose šis vaistas plačiai naudojamas reumatui gydyti..

Metilsalicilatas (metilo eteris) yra skystis. Jis vartojamas reumatiniams ir neuralginiams skausmams gydyti, pavyzdžiui, trinti.

Fenacetinas - vartojamas tabletėse ir milteliuose po 0,25 - 0,5 g. Derinamas su kitais karščiavimą mažinančiais vaistais.

Antipirinas - tabletėmis, kurių dozė yra 0,25 - 0,5 g. Naudojamas kartu su kitais vaistais.

Analginas - vartojamas tabletėse ir parenteraliai, būtent: po oda, į raumenis, į veną.

Butadionas - atliekant pagrindinį gydymo kursą, jis vartojamas tabletėse.

Natrio salicilatas - rekomenduojamas reumatui gydyti miltelių, tablečių ar tirpalo pavidalu, taip pat vartojamas 10-15% tirpalų į veną. Gydymo kursas priklauso nuo ligos sunkumo.

Preparatai, kurių sudėtyje yra salicilo rūgšties

Salicilo rūgštis nėštumo metu

Kontraindikacijos vartoti

Vaistų sąveika

Vietinis salicilo rūgšties poveikis odai padidina jos pralaidumą vartojant kitus farmakologinius agentus, padidina jų absorbciją..

Salicilo rūgštis, absorbuota į odą, sustiprina hipoglikeminių medžiagų - sulfonilkarbamido ir metotreksato darinių - šalutinį poveikį..

Salicilo rūgšties tirpalai praktiškai nesuderinami su rezorcinoliu, nes jų sąveikos metu susidaro tirpstantys mišiniai. Sąveikaujant su cinko oksidu susidaro netirpus cinko salicilatas, todėl su juo nerekomenduojama naudoti salicilo rūgšties.

Šalutiniai poveikiai

Specialios instrukcijos

Nerekomenduojama salicilo rūgšties preparatų tepti ant apgamų, lytinių organų ar veido karpų ir plaukuotų karpų. Gydant vaikus nerekomenduojama vienu metu gydyti kelių odos paviršių. Vaikams iki 3 metų nerekomenduojama vartoti salicilo rūgšties preparatų ir jų darinių.

Nėštumo metu kukurūzams gydyti leidžiama naudoti lėšas, kuriose yra salicilo rūgšties, tik ant riboto paviršiaus.

Jei ant jų išsiliejo net nedidelis kiekis salicilo rūgšties preparatų, gleivines reikia praplauti dideliu kiekiu vandens..

Reikėtų nepamiršti, kad salicilo rūgšties absorbcija gali padidėti esant kai kurioms odos ligoms, ypač toms, kurios pasireiškia sergant hiperemija, uždegimu ar verkiant egzemos odos pažeidimams: dermatitui, psoriazei, egzemai, ichtiozei..

Taikymas įvairioms patologijoms

Dermatologijoje

Salicilo rūgštis ir jos preparatai turi stiprų odos šveitimo poveikį, todėl sėkmingai naudojami veiksmingai gydant paprastus spuogus. Produkto veikimas pagrįstas viršutinio odos sluoksnio ir folikulų kamščių minkštinimu, kuris neleidžia susidaryti komedonams..

Dažniausiai naudojami 1 ir 2% salicilo rūgšties, vadinamojo salicilo alkoholio, alkoholio tirpalai. Didesnė tirpalų koncentracija spuogams ir spuogams gydyti nenaudojama.

Salicilo rūgštis taip pat naudojama odos ligoms gydyti. Tai yra daugelio gatavų vaistų dalis: kremai, geliai, šampūnai, losjonai. Klerasil ir Sebium AKN serijos priemonės yra veiksmingos. Populiarūs kompleksiniai medicinos receptai odos ligoms gydyti.

Paprastai salicilo rūgšties vaistai naudojami trinti vieną kartą (ryte) iki du kartus per dieną. Naudojant mažą tirpalų koncentraciją, nepastebimas šalutinis poveikis, pvz., Odos dirginimas ir paraudimas paveiktoje srityje.

Žmonės su jautria oda dažnai patiria sausumą, kurį sukelia salicilo alkoholis. Reikia laikytis pagrindinės taisyklės: netepkite odos salicilo alkoholiu, nuvalę ją alkoholiniais losjonais, geliais, šveitikliais. Taip pat nerekomenduojama vartoti salicilo rūgšties preparatų kartu su benzoilo peroksidu.


Karpų gydymas salicilo rūgštimi
Norėdami atsikratyti karpų, naudojamas "Salipod" tinkas, kuriame yra salicilo rūgšties..

Naudojimas: užklijuokite pleistrą karpų srityje dvi dienas. Tada jis pašalinamas. Karpos mirkomos karštame vandenyje ir pašalinamas viršutinis sluoksnis. Ši procedūra kartojama keletą kartų, kol karpos visiškai išnyks..

Vietoj pleistro galima sėkmingai naudoti salicilo rūgšties tirpalą. Jie drėkina karpos paviršių medvilniniu įklotu, kurį galima palikti ant karpos, kol ji visiškai išdžius. Šią procedūrą reikės pakartoti daugiau nei vieną kartą..

Amžiaus dėmių pašalinimas
Dažnai išspaudus spuogus, ant odos lieka amžiaus dėmės, kurios jaunoms merginoms sukelia daug ašarų. Psichologinis diskomfortas šiuo atveju dažnai tampa nepasitikėjimo savimi priežastimi. Namuose galite nuvalyti veidą salicilo alkoholiu. Kai kurie žmonės mieliau lankosi grožio salone. Ten ekspertai padės pašalinti amžiaus vietas, naudodami balinančias kaukes, kurių pagrindas yra salicilo rūgštis ir kūno priemonės.

Salicilo rūgštis nuo psoriazės
Psoriazei gydyti salicilo rūgštis naudojama kaip vietinė terapija.

Kosmetologijoje

Jau seniai įrodytas neįprastai efektyvus salicilo rūgšties poveikis odos ląstelėms. Kaip jau minėta, jis turi priešuždegiminį, šveitimo ir keratolitinį poveikį, todėl jį tinka naudoti kosmetologijoje..

Savo stipriausiu antibakteriniu poveikiu salicilo rūgštis pagrįstai laikoma spuogų perkūnija.

Salicilo rūgštis naudojama karpoms, nuospaudoms, nuospaudoms šalinti, ji naudojama nuo pleiskanų ir spuogų. Jo galima rasti daugelyje grožio produktų..

Kaip žinote, salicilo rūgšties naudojimas turi daug privalumų:

  • efektyviai padeda nuo spuogų, komedonų, nes laisvai prasiskverbia į riebalines liaukas, tirpdo sebumą;
  • gerina odos atsinaujinimą;
  • neveikia normalios odos mikrofloros;
  • slopina odos senėjimo procesą;
  • neslopina imuninės sistemos;
  • tinka probleminei, jautriai ir riebiai odai;
  • nedidina odos jautrumo šviesai;
  • kosmetiką su salicilo rūgštimi galima naudoti kasdien.

Kosmetologijoje dažnai naudojami pilingai su salicilo rūgštimi. Dažniausiai į lupimą įtraukiami du komponentai: 7% salicilo rūgšties ir 45% glikolio rūgšties, PH lygis yra 1,5.

Pilingas naudojamas esant spuogams, fotosenėjimui, po spuogų, seborėjiniam dermatitui, demodikozei.

Lupimas atliekamas keletą minučių mišiniu tepant odą, lengvai masažuojant išilgai veido linijų ir pašalinant ją medvilnine pagalvėle. Galiausiai nuplaukite odos paviršių šiltu vandeniu.

Vaikų kosmetikoje neturėtų būti naudojami salicilo rūgšties preparatai, išskyrus šampūnus.

Salicilo rūgšties konservavimo savybės

Salicilo rūgštis nėra veiksmingas konservantas, tačiau jos poveikis prieš mieles yra daug stipresnis nei prieš bakterijas. Kaip konservantas, salicilo rūgštis buvo naudojama įvairiuose dermatologiniuose preparatuose, rečiau kosmetikos gaminiuose.

Yra informacijos apie salicilo rūgšties naudojimą namų ūkio reikmėms kaip konservantą. Kartais jis naudojamas gaminant naminius produktus: kompotus, konservuojant pomidorus, agurkus ir pan..

Atsiliepimai apie taikymą

Olya, Krasnodaras
Prieš kurį laiką nosies ir kaktos srityje atsirado juodų taškelių. Kad ir ką bandžiau. Draugas rekomendavo 1% salicilo alkoholio. Reguliarus veido trynimas juo leido pastebimai sumažinti išsiplėtusias poras komedonais.

Natalija, Omskas
Turiu riebią odą. Veidas blizga, o tai yra labai negražu. Kasdienis ryto nušluostymas 2% salicilo alkoholiu padeda man atsikratyti aliejinio blizgesio. Anksčiau per dieną aš nuolat naudodavau servetėles, tačiau dabar to nebeliko.

Marina, Maskva
Kaip ir daugelį, aš kenčiu nuo spuogų problemos. Neseniai gydytojas man rekomendavo pašnekovo receptą, kuriame yra chloramfenikolio, streptocido ir 1% salicilo rūgšties. Šia plepute naudojuosi tik savaitę, bet tai jau turi poveikį. Spuogai išnyko, vienintelis nemalonus poveikis yra tai, kad mišinys labai sausina odą. Pasinaudoję kalbančiuoju, būtinai drėkinkite odą įprastu kremu. Geriau, jei tai įprastas dieninis kremas - nelabai riebus, kad poros neužkimštų.

Liza, Odesa
Vienintelė veiksminga priemonė man atsikratyti spuogų yra salicilo rūgštis. Norėčiau jos darbą įvertinti penkiais. Žodžiu, meldžiuosi už geidžiamą butelį. Vos per dvi vartojimo savaites mano kaktos buvo aiškios, oda tapo rausva ir dingo spuogai. Jokių naujų elementų, juodi taškai neišnyko.
Galiausiai radau priemonę, kuri man tikrai padėjo.

Salicilo rūgšties kaina


VaistasKaina, patrinti
Salicilo rūgštis, 1% alkoholio tirpalas, 40 ml.27
Salicilo rūgštis, 2% alkoholio tirpalas, 40 ml.28
Salicilo tepalas 2%, 25 g.23
Salicilo gelis „Stop Problems“ riebios odos (šalavijų ir gysločių) mėgintuvėlyje 15 ml.79
Salicilo gelis „Stop Problems“ mišrios odos (virvelės ir ugniažolės) mėgintuvėlyje 15 ml.74
Salicilo gelis „Stop Problems“ jautriai odai (ramunėlių ir medetkų) mėgintuvėlis 15 ml.74
Antibakterinis salicilo pieštukas „Stop problemos“ (1 tonas) 4,7 g.61
Salicilo losjonas - balzamas su medetkų ekstraktu, plastikiniai buteliai 100 ml.38
Salicilo losjonas su jonažolių ir gysločių ekstraktu, plastikiniai buteliai 100 ml.37

Tinkamumo laikas ir laikymo sąlygos

Vaisto galiojimo laikas yra 3 metai. Nerekomenduojama vartoti pasibaigus galiojimo laikui.

Laikyti tamsioje vietoje nuo 10 iki 18 o С temperatūros.

Genitalijų karpų gydymas salicilo rūgštimi - vaizdo įrašas

Autorius: Pashkov M.K. Turinio projekto koordinatorius.